preskoči na sadržaj

Osnovna škola braće Radića, Bračević

Login
eDNEVNIK

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

ŠKOLA ZA ŽIVOT

DABAR

IZ ARHIVE IGROKAZA

Crveni gumb

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja i zlostavljanja djece. 

BITKA ZA SIGURNOST

Anketa
Postoje li pravila u tvom kućanstvu kada je riječ o upotrebi televizije, računala i mobitela?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 12. 2020.

Ukupno: 9001
Ovaj mjesec: 4351
Ovaj tjedan: 490
Danas: 4
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UPUTE ZA RODITELJE
Autor: Marin Vuletin, 3. 9. 2020.

Molimo roditelje i učenike da pažljivo prouče upute pod opširnije.


UPUTE ZA RODITELJE

Važno! Mole se svi roditelji:

• da ne dolaze u pratnji djeteta/učenika ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,

• da ne dovode dijete/učenika u ustanovu ukoliko:

- ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)

- ima izrečenu mjeru samoizolacije

- imaju saznanja da je zaraženo s COVID-19.

____________________________________________________________

Potičite djecu da peru ruke. Pokažite im kako se pravilno peru ruke.

Objasnite im što je socijalna distanca i kako se koristi fizički razmak.

Učenici će u školu ulaziti po protokolu koji je napravljen sukladno poštivanju epidemioloških mjera.

O provođenju protokola će se brinuti dežurni učitelji te se mole roditelji da djecu upute na obvezu poštivanja protokola.

Po ulasku u školu (po protokolu) učenici nižih razreda peru ruke sapunom i vodom, ruke treba osušiti papirnatim ručnikom za jednokratnu upotrebu koji se nakon korištenja baca u koš za otpad. Neka učenici uzmu papirnati ručnik kojim će zatvoriti slavinu i otvoriti vrata. Učenici viših razreda po ulasku u školu odmah idu u svoje razrede u kojima dezinficiraju ruke. Svi učenici razredne i predmetne nastave tijekom cijeloga nastavnoga dana borave u jednoj učionici, a učitelji se izmjenjuju. U razredu je obvezno poštivanje fizičke distance.

Pri ulasku u školski autobus učenici moraju imati masku i moraju sjediti na mjestu koje je točno određeno za svakog pojedinog učenika.

Učenicima će se osigurati po dvije platnene maske za lice koje moraju nositi u autobusu. Vozač neće dopustiti učeniku da bez maske uđe u autobus. U tom slučaju roditelj dovodi učenika u školu.

Međutim, mole se roditelji da prvi nastavni dan djeci osiguraju jednokratne maske.

Učenici će prvi nastavni dan dobiti svoje nove udžbenike. Mole se roditelji da učenicima osiguraju prazne torbe ili ruksake kako bi učenici mogli donijeti udžbenike kući.

Neka svaki učenik u svojoj torbi ima paketić maramica.

Svaki učenik treba sa sobom ponijeti plastičnu bocu s vodom. Tijekom nastave će moći nadolijevati bocu pitkom vodom, ali je bitno da se učenici što manje zadržavaju na hodnicima i šetaju po školi.

Učenicima nije dopušten odlazak u trgovinu prije ili poslije nastave te tijekom velikog odmora, pa se mole roditelji da osiguraju prehranu za učenike koju će nositi od kuće.

Roditelji svako jutro prije polaska u školu učenicima mjere temperaturu. Temperaturnu vrijednost izraženu  brojem i °C  (npr. 36.2°C), kao i nadnevak upisuju u za to predviđene bilježnice koje će dobiti u školi te se potpisuju. Ukoliko roditelji zaborave ispuniti ovaj dio jednom, učitelj će djetetu izmjeriti temperaturu u školi. Ukoliko se to ponovi, dijete će biti izolirano u zasebnu prostoriju pod nadzorom školskog djelatnika, bez mjerenja temperature i roditelj će biti pozvan u školu da odvede dijete kući. Zato se mole roditelji da najozbiljnije shvate odgovornost mjerenja temperature i upisivanja vrijednosti u bilježnicu. Vrijednosti koje Vi upišete, predmetni učitelj će pregledavati prvi nastavni sat.

Mole se roditelji da upute shvate odgovorno i da nauče svoje dijete kako da čuva svoje zdravlje i zdravlje drugih!

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju