preskoči na sadržaj

Osnovna škola braće Radića, Bračević

Login
Tražilica
eDNEVNIK

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

ŠKOLA ZA ŽIVOT

DABAR

IZ ARHIVE IGROKAZA

Crveni gumb

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja i zlostavljanja djece. 

BITKA ZA SIGURNOST

Anketa
Postoje li pravila u tvom kućanstvu kada je riječ o upotrebi televizije, računala i mobitela?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 12. 2020.

Ukupno: 9001
Ovaj mjesec: 4351
Ovaj tjedan: 490
Danas: 4
TEACHING ASSIGNMENT

IV. MOBILNOST

 

Warstein

  

Srednja škola grada Warsteina

Učiteljica u Hrvatskoj – učiteljica u Njemačkoj 

Od 12. do 18.10.2017. godine održavala se 4. po redu aktivnost mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta KA1 KOMUNICIRAJ – POVEŽI – RAZVIJAJ OŠ braće Radića – Bračević. Aktivnost mobilnosti sastojala se od zadatka podučavanja što znači da sam tjedan dana bila ne samo gošća nego i aktivna djelatnica škole pod nazivom Sekundarschule der Stadt Warstein. Ovo je prva ovakva mobilnost ostvarena u Republici Hrvatskoj. 

Srednja škola grada Warsteina

Početak suradnje dogodio se još prošle godine, u sklopu sada već vrlo uspješno završenog projekta, kada sam sudjelovala na stručnom usavršavanju u Oxfordu gdje sam upoznala kolegicu Anke Angele, učiteljicu engleskog jezika i umjetnosti te didaktičku voditeljicu škole. Iako smo pohađale različite tečajeve, dvotjedno druženje u slobodno vrijeme i razgovori uz kavu doveli su do toga da smo ostale u kontaktu i po završetku mobilnosti. Kolegica Anke Angele je bez oklijevanja prihvatila partnerstvo na projektu i već su tada započele pripremne aktivnosti. Osim kolegice iz njemačke škole u projektu sudjeluje i škola iz Portugala u kojoj će se na proljeće 2018.g. provesti dvotjedni zadatak podučavanja.

Alenka Miljević i Anke Angele

U pripremnom dijelu mobilnosti često smo razmjenjivale ideje, a spremnost na suradnju i otvorenost prema novim načinima podučavanja doveo je i do posebnih nastavnih sati. Tako se osim kolegice iz engleskog u projekt uključila i kolegica iz fizike pa su učenici imali integriranu nastavu kreirajući alat potreban za 3D holograme te snimajući video s uputama kako ga izraditi na engleskom jeziku. 

Projektu se priključio i kolega Željan Kutleša iz Splita koji je putem videokonferencije s učenicima podijelio nekoliko eksperimenata na temu svjetlosti što je poslužilo kao motivacija za daljnji rad. 

Za posljednji sat pripremljena je i posebna aktivnost. U Njemačku se preko Skypea javila kolegica Ana Maria Costa s učenicima iz partnerske škole u Portugalu pa su tako sve škole i države uz pomoć tehnologije bile barem na kratko na jednom mjestu. Razgovorom i upoznavanjem prvo su led probile učiteljice. 

Učenici su u formi „Speed dating“  imali priliku razgovarati i uvidjeti koliko im je važno učenje stranih jezika jer su se sporazumijevali na engleskom jeziku. Koliko je to učenicima bio uzbudljivo govori i dojam učenice iz Njemačke koja je rekla da ne može vjerovati kako je u stvarnom vremenu razgovarala s nekim tko se nalazi u Portugalu. 

Ipak kroz evaluaciju ove mobilnosti učenici su izrazili najveće zadovoljstvo nastavnim satom na kojem sam im pričala o zemlji i gradu iz kojeg dolazim. 

Projekt KOMUNICIRAJ – POVEŽI – RAZVIJAJ opravdao je svoj naziv. Stalna komunikacija tijekom pripreme i provedbe projekta, povezivanje predmeta, država, učitelja i učenika te razvijanje daljnje suradnje, nastavničkih kompetencija i prijateljstava najbolje svjedoče o tome. 

 

                     

preskoči na navigaciju