preskoči na sadržaj

Osnovna škola braće Radića, Bračević

Login
Tražilica
eDNEVNIK

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

ŠKOLA ZA ŽIVOT

DABAR

IZ ARHIVE IGROKAZA

Crveni gumb

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja i zlostavljanja djece. 

BITKA ZA SIGURNOST

Anketa
Postoje li pravila u tvom kućanstvu kada je riječ o upotrebi televizije, računala i mobitela?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 12. 2020.

Ukupno: 9122
Ovaj mjesec: 4472
Ovaj tjedan: 611
Danas: 2
GRAD U KOJEM SU OBRAZOVANJE I KULTURA NA VISINI KAKVU ZASLUŽUJU

 

 

  

VII. MOBILNOST

Technology in the Classroom

Kraj školske godine 2015./2016. započeo je posljednjom mobilnosti u Oxfordu u Velikoj Britaniji u sklopu projekta pod nazivom Inovativnost, kreativnost, otvorenost – znanje za budućnost sufinanciranog od strane EU-a u programu Erasmus+. Bolji način za završiti školsku godinu i napuniti baterije za novu, teško da se može poželjeti. 

I zaista, dvotjedni tečaj o primjeni novih tehnologija pod nazivom „Technology in the Classroom“ u organizaciji British Study Centres opravdao je sva moja očekivanja. Pod vodstvom predavača Paula Drivera i u društvu kolega iz Bugarske, Estonije, Italije, Poljske, Mađarske, Njemačke, Španjolske i Turske svaki dan je donosio nešto novo i zanimljivo. Uz učenje o novim tehnologijama upoznavali smo i jedni druge učeći o zemljama iz kojih dolazimo kroz razmjenu iskustava i informacija, čak i u neformalnim razgovorima i druženjima u pauzi za kavu. Uočili smo i sličnosti i razlike, kao što ih možemo uočiti od škole do škole i u svojim zemljama, no sve nas je u Oxford dovela zajednička želja za učenjem i primjenom novih tehnologija u našim radnim okruženjima ma kakvu opremu imali, ili pak ne imali, na raspolaganju. 

Neke od tema naših predavanja bili su Adobe Spark (video i page), Podcast, Augmented Reality, EdTed, You Tube Video Editor, Green Screen. Ono što je ovom tečaju dalo posebnu kvalitetu bila je mogućnost isprobavanja svih spomenutih blagodati novih tehnologija. U izvrsno opremljenoj učionici bio je užitak učiti kroz rad imajući na umu na koji način upotrijebiti nove tehnologije s učenicima i kolega po povratku u školu. 

Osim edukativnog dijela za polaznike je svakodnevno bilo organizirano razgledavanje Oxforda, grada poznatog po sveučilištu i koledžima koji svojom ljepotom daju poseban ugođaj i dostojni su spomenici znanju i kulturi. Posjećujući koledže i šetajući njihovim besprijekorno uređenim vrtovima pitala sam se kako bi bilo studirati u takvom okruženju. Bi li bilo teško zbog bajkovitosti arhitekture koja vas lako zavede i povede u maštu i romantično sanjarenje ili možda lako zbog mogućnosti učenja u prirodi, na travnjaku, pod stablom, na klupi pored potoka, nadomak svoje studentske sobe? Pogledajte i odlučite sami…

Christ Church College u kojem je živio i radio Charles Dodgson poznatiji kao Lewis Carroll, pisac Alise u zemlji čudesa mjesto je na kojem se snimao i Harry Potter.

Magdalen College jedan od konstituirajućih koledža oxfordskog sveučilišta. Nalazi se na rijeci Cherwell, a u svom krugu ima botanički vrt i park jelena.

Koledži su otvoreni i dio su kulturnog života grada. Predstava Williama Shakespeara u izvedbi Shakespearove kompanije iz Oxforda i neizostavan piknik u vrtu koledža Wedham bila je prava poslastica i nešto što se nikako nije smjelo propustiti.

I tako je i posljednja mobilnost došla kraju, ali s njom su započeti novi projekti, nove aktivnosti, nova prijateljstva i povratka nema.

Pozdravljam vas s najvišeg tornja iz grada u kojem su obrazovanje i kultura na visini kakvu zaslužuju.

 

 

preskoči na navigaciju