preskoči na sadržaj

Osnovna škola braće Radića, Bračević

Login
Tražilica
eDNEVNIK

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

ŠKOLA ZA ŽIVOT

DABAR

IZ ARHIVE IGROKAZA

Crveni gumb

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja i zlostavljanja djece. 

BITKA ZA SIGURNOST

Anketa
Postoje li pravila u tvom kućanstvu kada je riječ o upotrebi televizije, računala i mobitela?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 12. 2020.

Ukupno: 9001
Ovaj mjesec: 4351
Ovaj tjedan: 490
Danas: 3
ZLATNI PRAG OSTVARIO UČITELJICI NOVA PRIJATELJSTVA

V. MOBILNOST

Mobilnost u svrhu stručnog usavršavanja u sklopu Erasmus+ KA1 projekta:

ICT in Education

(Informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju)

Krajem travnja na planiranu mobilnost u glavni grad Češke krenula je djelatnica škole profesorica kemije i biologije Dražana Ćudina.

Mobilnost je trajala pet dana. Započela je 25.4. i završila 29.4.2016. godine. Sudjelovale su kolegice i kolege iz različitih zemalja: Španjolske, Grčke, Latvije, Estonije i naravno iz Hrvatske. Predavanja su se odvijala svakodnevno od 9.30 do 16.30 sati, time da su od 9.30 do 13 sati bila organizirana predavanja u prostorijama Centra. Od 13 do 14 bila je pauza za ručak, nakon toga od 14 do 16.30 razgledavali smo znamenitosti grada ili odlazili u posjet češkoj osnovnoj školi.  

„Meni osobno, izuzetno se svidjelo što tečaj nije bio usko organiziran za jednu skupinu učitelja. Tako da su na tečaju sudjelovali učitelji engleskog jezika, matematike, tjelesno zdravstvene kulture, nuklearne medicine, odgajateljice u vrtiću, ravnatelj osnovne škole… Željela bih istaknuti da smo svi sudionici slobodno vrijeme provodili skupa. Na tim slobodnim druženjima saznala sam mnogo o kulturi, običajima, funkcioniranju školskog sustava… u drugim zemljama. Rezultat toga su nova predivna prijateljstva. S nekim od polaznika već sam dogovorila daljnju suradnju vezano uz nastavu“, podijelila je učiteljica Dražana s nama svoje zadovoljstvo.

 

Program stručnog usavršavanja odvijao se na engleskom jeziku. Bio je raznolik, ali ne pretežak tako da su ga  bez poteškoća mogli pratiti svi sudionici. Cilj stručnog usavršavanja bilo je upoznavanje s mogućnošću korištenja novih tehnologija (mobitela, interneta, pametne ploče) u nastavi.

Zadnjeg dana predavanja svi sudionici  prezentirali su svoju web stranicu ili kviz koji su izradili na tečaju. Učiteljica Dražana je pripremila i prezentirala kviz na engleskom jeziku vezan za biologiju.

Zadnju večer boravka u Pragu svi polaznici tečaja proveli su skupa. Na tom zadnjem druženju izmijenili su dojmove s tečaja. Zaključak svih sudionika je bio da će se i u buduće javljati na projekte Erasmus+.

Učiteljica Dražana poručuje svima: Korist ovakvog tipa učenja višestruka je. Nestali su svi moji strahovi da se neću snaći na tečaju zbog jezične barijere.

Ja ću se i ubuduće prijavljivati na ovakve tečajeve, a nadam se i vi !!!

  

preskoči na navigaciju