preskoči na sadržaj

Osnovna škola braće Radića, Bračević

Login
Tražilica
eDNEVNIK

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

ŠKOLA ZA ŽIVOT

DABAR

IZ ARHIVE IGROKAZA

Crveni gumb

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja i zlostavljanja djece. 

BITKA ZA SIGURNOST

Anketa
Postoje li pravila u tvom kućanstvu kada je riječ o upotrebi televizije, računala i mobitela?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 12. 2020.

Ukupno: 9001
Ovaj mjesec: 4351
Ovaj tjedan: 490
Danas: 4
JEZIČNO PUTOVANJE DVIJU UČITELJICA NJEMAČKOG JEZIKA

 

I. - II. MOBILNOST

U proljeće 2015. saznavši da smo dobili sredstva za stručno usavršavanje  u sklopu programa Erasmus+ - KA1 za projekt naše škole s nazivom Inovativnost, kreativnost, otvorenost – znanje za budućnost započelo je planiranje mobilnosti za učiteljice njemačkog jezika Edinu Smoljo i Danijelu Gašpar. 

Odlučivši se za osvježavajući tečaj za nastavnike njemačkog jezika u bavarskom, izrazito studentskom gradiću Regensburgu sa stoljetnom tradicijom kontaktirali smo odgovarajuću školu stranih jezika Horizonte (link skole http://www.horizonte.com/) te možemo reći da je to bio pun pogodak.

Škola i program koji nudi za usavršavanje nastavnika njemačkog jezika ispunila je sva naša očekivanja te svojom raznolikošću sadržaja i tema učinila je naš boravak interesantnim, motiviranim za primjenu naučenog u nastavi i omogućila nam da našu zaintrigiranost i ljubav prema njemačkom jeziku prenesemo i na naše učenike. Dvotjedni tečaj u Regensburgu započeo je 01. veljače 2016. i trajao je do 12. veljače 2016. Ljubaznost djelatnika a među njima i profesora škole  Horizonte  koji su svojom agilnošću i spremnošću pomoći i učiniti naš boravak što ugodnijim uveliko pridonijeli da naša pozitivna iskustva dijelimo sa drugima. Pozitivnim želimo istaknuti i što smo bili dio internacionalne male skupine nastavnika njemačkog jezika iz Poljske, Češke i nas iz Hrvatske, s kojima smo ostvarili dobar kontakt, a nadamo se i u budućnosti dobru poslovnu suradnju na nekim zajedničkim projektima. 

Program stručnog usavršavanja bio je raznolik, opsežan, dobro osmišljen i nadasve poučan, a za cilj je imao produbljivanje znanja na području metodike, didaktike poučavanja stranog jezika, zemljoznanstva te aktivnim sudjelovanjem u nastavi sustavno smo uvježbavali sve jezične vještine i uveliko osvježili vlastito znanje njemačkog jezika. 

Od tema koje smo obrađivali istakli bi uspoređivanje njemačkog školskog sustava sa sustavom država sviju polaznica tečaja. Kako izgleda školski dan u Njemačkoj uvjerili smo se prisustvujući u nastavi  jedne škole pod nazivom Realschule am Judenstein

Teme kao što su jelo i piće, 

glazba u nastavi stranog jezika, govor mladih, igre u nastavi stranog jezika, te kreativno pisanje također su bile sastavni dio tečaja. Osim obveznog dijela škola je nudila i raznolik program u slobodno vrijeme gdje možemo istaknuti obilazak grada pod stručnim vodstvom, posjet poznatoj pivovari, 

Regensburškoj katedrali

dvorcu Turm i Taxis te izlete u umjetničku koloniju Kallmünz

te obližnje gradove Passau 

i  predivni Bamberg 

koji se kao i Regensburg nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine.

Sav naš uloženi trud u pripremi projekta uveliko se isplatio, budući da su nam očekivanja naše mobilnosti i više nego ispunjena i sam naziv tečaja kao osvježavajući nije slučajno takav, jer nakon povratka sa mobilnosti možemo zaključiti da nas je u neku ruku osvježio i razbudio, a veća motiviranost za učenje njemačkog jezika vidljiva je i na učenicima, koji se svakim satom vesele novim metodama u poučavanju. Stoga bi smo toplo preporučili svima da se aktivno uključe u projekte Erasmus+, budući da zadovoljstvo nije jednostrano, nego na korist i šire zajednice, a zadovoljan i motiviran učenik je cilj svakog dobrog učitelja. U slučuju kakvih pitanja i nedoumica osjećajte se slobodnim kontaktirati nas na mail adrese edtucic@yahoo.com i danijela.gaspar357@gmail.com te ako smo u mogućnosti savjetima ili nekim drugim oblikom pomoći rado ćemo vam izaći u susret. Jer kao što bi Seneka rekao: Kad poučavamo druge, učimo i sami.

 

 

preskoči na navigaciju