preskoči na sadržaj

Osnovna škola braće Radića, Bračević

Login
Tražilica
eDNEVNIK

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

ŠKOLA ZA ŽIVOT

DABAR

IZ ARHIVE IGROKAZA

Crveni gumb

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja i zlostavljanja djece. 

BITKA ZA SIGURNOST

Anketa
Postoje li pravila u tvom kućanstvu kada je riječ o upotrebi televizije, računala i mobitela?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 12. 2020.

Ukupno: 9001
Ovaj mjesec: 4351
Ovaj tjedan: 490
Danas: 3
DAN KIŠOBRANA

Kišobran, mali svakodnevni predmet na kojeg pomislimo tek kada dođu teške jesenje kiše, a često zaboravimo kada grane sunce.

Duge je povijesti, kao zaštita od sunca kod kineskih i staroegipatskih moćnika, štitnik iznad Svetog Otajstva kod kršćanskih procesija pa do kićenih suncobrana baroknih dama (umbrella – latinski  sjena).

Tek su se kasnije dosjetili navoštiti tkaninu suncobrana i upotrijebiti ga kao zaštitu od kiše – kišobran. U svakodnevnu uporabu ušao je tek u 19. stoljeću, naravno u kišovitoj Engleskoj. Danas je neizostavni predmet koji nas štiti od kiše i dio je svačije garderobe.

No često i zaboravljen kao što općenito ljudi najčešće zaboravljaju ono što im je korisno i potrebno. No sjetit će se kišobrana čim počnu obilni proljetni pljuskovi.

1. Recitaciju Kišobrani izveli su učenici prvog razreda PŠ Crivac, voditeljica učiteljica Mira Jurić.

2. Sa glavnim dijelovima kišobrana, upoznao nas je učenik četvrtog razreda A. Svalina iz PŠ Crivac, voditelj  učitelj Dario Dado Šperkov.

3. Povijest nastanka kišobrana prezentirala je učenica trećeg razreda PŠ Ogorje Donje, voditeljica učiteljica Anita Bulić.

4. Recitaciju Što sanjaju kišobrani izrecitirao je učenik četvrtog razreda J. Sedlar iz PŠ Crivac, voditelj učitelj Dario Dado Šperkov.

5. Zbor naših dviju škola Crivac i Ogorje Donje izveo je pjesmu Kišobran za dvoje, voditelj učitelj Nikola Rušinović.

6. Igrokaz Suncobran i kišobran, izvele su učenice četvrtog razreda PŠ Ogorje Donje, A. Leskur i M. Mamić, voditeljica učiteljica Mira Ramljak.

7. Mlade knjižničarke, učenice od prvog do četvrtog razreda PŠ Ogorje Donje, prezentirale su plakat Kišobrani turističkih vodiča, voditeljica knjižničarka Neda Zulim.

8. Igrokaza Reumatični kišobran izveli su učenici prvog razreda iz PŠ Crivac, voditeljica učiteljica Mira Jurić.

9. Legendu o šestiskom kišobranu izvele su učenice trećeg razreda PŠ Crivac, Marija, Lana i Ana, voditelj učitelj Dario Dado Šperkov.

10. Pjesmu po nazivom Umbrella na engleskom jeziku otpjevali su učenici četvrtog razreda PŠ Crivac, voditeljica učiteljica Ana Bakota.

11. Igrokaz Kišobran za sva vremena izveli su učenici drugog i četvrtog razreda PŠ Ogorje Donje, voditeljica učiteljica Mira Ramljak.

12. Igrokaz Kišobran izveli su učenici iz PŠ Ogorje Donje, voditeljica učiteljica Anita Bulić.

13.  Učenici četvrtog razreda PŠ Ogorje Donje izveli su pjesmicu na engleskom jeziku Rain, rain go away, (Kišo odlazi), voditeljica učiteljica Ana Bakota.

14. Provjerili smo svoje znanje o povijesti nastanka kišobrana u kvizu, kojeg je pripremila učiteljica Anita Bulić.

15. M. Bučić učenica četvrtog razreda PŠ Crivac prezentirala je neke  popularne kišobrane, voditelj učitelj Dario Dado Šperkov.


 

preskoči na navigaciju