preskoči na sadržaj

Osnovna škola braće Radića, Bračević

Login
Tražilica
eDNEVNIK

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

ŠKOLA ZA ŽIVOT

DABAR

IZ ARHIVE IGROKAZA

Crveni gumb

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja i zlostavljanja djece. 

BITKA ZA SIGURNOST

Anketa
Postoje li pravila u tvom kućanstvu kada je riječ o upotrebi televizije, računala i mobitela?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 12. 2020.

Ukupno: 9122
Ovaj mjesec: 4472
Ovaj tjedan: 611
Danas: 2
Odsjek za povijest, FF-Split
Predavanje za studente Filozofskog fakulteta u Splitu, Odsjeka za povijest

Studenti Odsjeka za povijest u nazočnosti profesora metodike povijesti Mladena Domazeta slušali su sljedeća predavanja u našoj školi:
 

Predavači

Tema

Ines Sedlar, pedagoginja

Vršnjačko nasilje,

prikaz radionice

Alenka Miljević, učiteljica engleskog i njemačkog jezika

eTwinning – međunarodna suradnja

Marin Vuletin, ravnatelj

i

Ines Sedlar, pedagoginja

Individualni odgojno obrazovni program

(IOOP)


Vršnjačko nasilje, prikaz radionice – Ines Sedlar, pedagoginja
 
Studenti su prošli kroz sve etape radionice uz objašnjenja cilja svake od aktivnosti. Vidjeli su primjer jedne pedagoške radionice koju će u praksi provoditi na satu razredne zajednice.
Radionicu „Vršnjačko nasilje“ su prošli iz pozicije učenika kako bi i sami iskusili radionicu i bolje uvidjeli njen značaj. Pedagoginja je ovu radionicu već ranije održala na 9. danima osnovne škole te je objavljena u Zborniku radova. Nakon radionice provedena je rasprava.
 


 
eTwinning, međunarodna suradnja - Alenka Miljević, učiteljica engleskog i njemačkog jezika
 
Učiteljica Alenka Miljević opisala je eTwinning projekt općenito te kako se prijaviti. Opisala je vlastiti put o putu na Maltu u sklopu Comenious projekta gdje je saznala o eTwinningu, uključivanju u eTwinning projekte, suradnji s drugim europskim školama i što se radi u našoj školi u sklopu eTwinninga. Prikazala je prošlogodišnji projekt „Voda i zdravlje“ te aktivnosti koje su učenici do sada odradili za projekt „English counts“. Učiteljica je govorila pozitivnim stranama sudjelovanja kao što su razvijanje stranog jezika, upoznavanje s drugim kulturama, razvijanje socijalnih vještina kod djece te o njenom vlastitom osobnom i profesionalnom rastu kroz sudjelovanje s kolegama iz drugih zemalja, učenje od kolega iz naše škole koji s njom sudjeluju na projektima i sl.
 
Individualni odgojno obrazovni program (IOOP) – Marin Vuletin, ravnatelj i Ines Sedlar, pedagoginja
 
Ravnatelj Marin Vuletin govorio je općenito o tome što je Individualni odgojni obrazovni program, kome je namijenjen, tko su djeca s teškoćama u razvoju, gdje je njegovo zakonsko uporište te kako se i tko ga provodi. Tijekom predavanja davao je i primjere iz svoje bogate i dugogodišnje prakse. Govorio je i o razlici između individualizacije i prilagođenog programa te kad se koristi jedan, a kad drugi oblik IOOP-a. 
Pedagoginja Ines Sedlar nadovezala se na ovu temu prikazom obrazaca koje koristi naša škola, primjerom ispunjenih obrazaca te u kojoj etapi je potrebna koja pedagoška dokumentacija vezana uz izradu IOOP-a. Prikazane su teškoće s kojima bi se studenti u svom radu mogli susresti i načini kako ih svladati.

preskoči na navigaciju