preskoči na sadržaj

Osnovna škola braće Radića, Bračević

Login
Tražilica
eDNEVNIK

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

ŠKOLA ZA ŽIVOT

DABAR

IZ ARHIVE IGROKAZA

Crveni gumb

 

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja i zlostavljanja djece. 

BITKA ZA SIGURNOST

Anketa
Postoje li pravila u tvom kućanstvu kada je riječ o upotrebi televizije, računala i mobitela?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 12. 2020.

Ukupno: 9001
Ovaj mjesec: 4351
Ovaj tjedan: 490
Danas: 3
TEACHING ASSIGNMENT

VI. MOBILNOST

Sesimbra

  

OŠ Rodrigues Soromenho, Sesimbra

Od 7. - 19. 4. 2018. godine sudjelovala sam na šestoj mobilnosti našeg projekta Erasmus+ koja se sastojala od zadatka podučavanja engleskog jezika u školi Agrupamento Navegador Rodrigues Soromenho u Sesimbri u Portugalu.

Tijekom mobilnosti održala sam 21 nastavni sat, posjetila svih 6 područnih škola i na sastancima s kolegicama, kolegama i upravom škole imala sam priliku iz prve ruke učiti o obrazovnom sustavu zemlje, ali i kako primjena obrazovnog standarda izgleda u praksi.

Matična škola i šest područnih škola

Područne škole

Nastava se dogovarala i organizirala s koordinatoricom projekta Anom Mariom Costom također učiteljicom engleskog i njemačkog jezika. Zajednički su se dogovarale aktivnosti i zadaci za učenike što je omogućilo razmjenu znanja i iskustava dviju učiteljica. Tako su učenici imali priliku učiti o Hrvatskoj, Splitu, Bračeviću i našoj školi, a koliko su zapamtili mogli su provjeriti u Kahoot kvizu. 

Kako bi svoje znanje o Hrvatskoj dodatno proširili, za zadatak su dobili deset mjesta u Hrvatskoj koja su trebali označiti na Zeemapi. Ovaj nastavni sat odvijao se za vrijeme posjeta prosvjetne inspektorice i tročlanog tima iz ministarstva obrazovanja koje nisu tražile pripremu za nastavni sat, ali ih je zanimalo što o satu za reći imaju učenici koji su i nakon zvona ostali prikovani za tablete i nastavili raditi na zadatku. Time smo još jednom dokazali da adekvatno korištenje novih tehnologija može povećati motiviranost učenika za aktivno sudjelovanje u nastavnom procesu.

Osim redovnih nastavnih sati organizirali smo i nastavu tijekom koje smo skupa pripremali tradicionalne kolače Portugala i Hrvatske. Oni su pripremili kolač Farinha Turada, a ja sam  ponijela iz Hrvatske mak kako bi im pripremila kolač, s tim za njih potpuno nepoznatim sastojkom, „Prfku orehnjaču“ po receptu moje bake.

Nastavu sam održavala sa 4., 5. i 7. razredom, a imala sam i niz intervjua s učenicima koji nisu bili uključeni direktno u nastavu. U razgovorima s njima prva asocijacija na Hrvatsku bila su naši nogometaši te su u svakom razredu na pitanje što znaju o Hrvatskoj odgovarali bez greške Modrić, Rakitić, Kovačić, Mandžukić.

Još je jedna nogometna zanimljivost obilježila ovu mobilnost. Naime tijekom priprema za prezentaciju o Splitu naišla sam na informaciju o prijateljstvu između navijača Hajduka, Torcide, i navijača Benfice, No Name Boys. I isto kao što je prijateljstvo između ova dva kluba veliko i traje već dugi niz godina i mi smo učvrstili naše prijateljstvo s ovom portugalskom školom čije će nas učiteljice i ravnateljica slijedeće školske godine posjetiti u sklopu svog projekta Erasmus+. I naravno da planiramo i slatke nastavne sate kako bi i naši učenici okusili Portugal. Bit će to za sve nas još jedno veliko i vrijedno iskustvo iz kojeg ćemo svi skupa puno naučiti.

 

 

preskoči na navigaciju